haut de la page
Recherche
Image de l'écrivainJuifs européens unis

Discours du Rabbin Yacov Shapiro à Barclays 2015

Mise à jour : 18 janv. 2022

Chashouve rabbanim, roshe Yeshivos, band yidden, leden van de pers, vrienden en collega-demonstranten,

Wij zijn hier vanmiddag bijeengekomen omdat het geboorteland van het Joodse volk wordt aangevallen. Het thuisland van het Joodse volk wordt momenteel aangevallen door gemene vijanden die het vernietigd zouden zien. En we zijn hier vanavond om voor de verdediging van het vaderland op te komen en het te beschermen tegen degenen die zijn vernietiging zoeken.

Het thuisland van het Joodse volk is … de Torah Hakedosha! Joden zijn geen nationaliteit en hebben geen natiestaat, omdat in tegenstelling tot alle andere oumos die bestaan ​​vanwege een gemeenschappelijk land, taal of cultuur, het Joodse volk alleen bestaat omdat zij een gemeenschappelijke religie hebben aanvaard, omdat zij de Torah van Hachem opaccepteerden HarSinai.

In de woestijn, waar we geen land, geen territorium en geen staat bezaten.

Hayom haze nihyesa leam! Vandaag, de dag van Kabbalat HaTorah, werden we een natie.

Binnen de grenzen van ons thuisland, de Thora, bloeien we; buiten zijn grenzen gaan we dood. En ons vaderland heeft ons vergezeld in elk gebied dat we hebben geleefd gedurende de tweeduizend jaar van onze ballingschap.

De wereld vraagt ​​zich af hoe het Joodse volk tweeduizend jaar in Galus heeft standgehouden zonder politieke infrastructuur, geen leger, geen gemeenschappelijk land, taal of cultuur. Maar we vragen ons niet af. We hebben het overleefd omdat we niet afhankelijk waren van een leger, een land of een cultuur voor onze overleving. Legers worden verslagen, landen worden veroverd en culturen komen en gaan. Maar de heilige Thora is eeuwig en de bescherming ervan is eeuwig en de mensen zijn eeuwig – zolang ze zijn volk blijven. De mensen van de Thora. The Jewish Nation.

We waren een trots volk. Trots om de bewaarder te zijn van het eeuwige boekenboek. Trots om ons leven moreel en waardig te leven en in overeenstemming met de Ratson Hachem. We hadden geen aspiraties om grote strijders te zijn, Nobelprijzen of gouden medailles te winnen. We waren er trots op vroom, geleerd en moreel te zijn. We waren trots om Joden te zijn.

Toen we succes hadden, waren we trots en toen we vervolgd werden, waren we trots. Vooral toen we werden vervolgd, waren we trots omdat we toen trots waren … dat we niet onze vervolgers waren! We waren trots dat we de onderdrukten waren en niet de onderdrukkers. Toen we werden vervolgd, dankten we Hashem elke dag dat we profeten waren en geen vervolgers.

Maar er waren mensen die niet trots waren. Er waren er, die zich schaamden. Ze hielden van de levensstijl van de antisemieten. Ze benijdden hun macht, hun meedogenloosheid, hun tanks en hun vliegtuigen. Ze schaamden zich ervoor dat een Jood een Tora-geleerde was en geen soldaat. Ze schamen zich ervoor dat Joden hun kinderen Yisroel Meyer, Velvel of Yoyle noemen, en niet Nimrod of Omri. Ze schaamden zich ervoor dat de Joden liever vieren dat ze een Massehtaafgemaakthaddenin plaats van een voetbalkampioenschap te winnen. Ze schamen zich ervoor dat de Joden liever een nieuweuitvinden Pshat in eenin Tossfos plaats van een nieuwe vorm van vechtsporten. Ze keken naar de Jood op dezelfde manier als de antisemieten: lelijk, verachtelijk, zwak en beschamend. Ze keken naar deze Jood op dezelfde manier, als we ons konden voorstellen hoe een gorilla naar een mens zou kijken: bleek, zwak en waardeloos.

Het waren joodse versies van de antisemieten. Ze haatten het jodendom en ze haatten joden. Ze haatten het jodendom! Maar ze konden niet leven onder de antisemieten, omdat de antisemieten hen ook vervolgden. Arme koyfrim! Wat zullen ze doen?

Hun oplossing was: zionisme. Het doel: alles vernietigen dat het Joodse volk in hun ogen zo zwak, zo geminacht maakt. Om alles te vernietigen dat het Joodse volk zo … zo Joods maakt. Ze diagnosticeerden wat zij het ‘joodse probleem’ noemden en besloten dat de oorzaak van het probleem het jodendom is, de religie zelf: ‘Als we maar van het jodendom af konden komen en meer op onze vervolgers zouden lijken’, dachten ze: ‘ons leven zou zo veel beter. ”

Maar geloof me hier niet over. Laten we de zionisten een kans geven om voor zichzelf te spreken. Ik citeer van een van hun grondleggers, een man wiens versie van het zionisme de dominante is in Israël van vandaag, Vladimir Jabotinsky shem reshaim yirkav. Ik citeer:

“Wat is een zionist?” Dit zei hij:

“Stel je voor wat een echte zionist is, stel je een Yid van vandaag voor en probeer je in onze geest precies het tegenovergestelde voor te stellen. Omdat de Yid lelijk, ziekelijk is en geen schoonheid heeft הדרת פנים, zullen

we het ideale beeld van het Hebreeuws voorzien van mannelijke schoonheid, gestalte, massieve schouders, krachtige bewegingen, felle kleuren en schakeringen van kleur. De Yid is bang en onderdrukt; het Hebreeuws zou trots en onafhankelijk moeten zijn. De Yid is walgelijk voor iedereen; het Hebreeuws zou alles moeten bekoren. De Yid heeft inzending aanvaard; het Hebreeuws zou moeten weten hoe te bevelen. “Het

jodendom was een destructieve doctrine die uitgeroeid moest worden, en de zionisten deden hun best om het uit te roeien. Ze wilden het Judaïsme intrekken en vervangen, religie vervangen door nationalisme, de Talmud vervangen door tanks, de Mensen van het Boek veranderen in het Volk van de Bom.

Dus maakten ze een staat en zij verklaarden dat deze staat de natiestaat van het Joodse volk was; ze creëerden een taal – Ivrit – en ze besloten dat het de taal van het Joodse volk is; ze maakten een leger en ze besloten dat dit leger het Joodse volk verdedigt.

Maar het Joodse volk heeft geen staat, we hebben geen nationale taal en er is geen leger van de Joden. Wat ze creëerden is een soevereiniteit, maar het bezit op geen enkele manier enig aspect van het jodendom of jodendom. De waarheid is dat de staat Israël net zoveel te maken heeft met het jodendom en de joodse identiteit als China of Korea. Ze moeten ophouden zichzelf Israël te noemen en stoppen zichzelf een Joodse staat te noemen, want dat zijn leugens! Ze kunnen zichzelf, als ze willen, Herzlstan, de natiestaat van de Herzlstanis, noemen. Of ze zouden zichzelf de Canaanim kunnen noemen als ze dat willen. Ze kunnen zichzelf noemen wat ze willen, maar ze zijn niet Israël, en ze zijn niet de staat van de Joden.

Meer dan honderd jaar lang heeft deze aanval op onze identiteit gewoed en de zionisten hebben veel manieren en middelen gebruikt om het jodendom af te schaffen en te vervangen. Maar het sterkste wapen door de jaren heen dat ze gebruikten, was indoctrinatie, propaganda. En het krachtigste instrument van propaganda is hun leger. Het Israëlische leger is niet alleen maar een militaire organisatie. Israël heeft zijn leger opgezet als een indoctrinatiekamp voor zijn zionistische ideologie. Het is ontworpen om een ​​onderwijsinstelling te zijn, niet alleen om zijn rekruten te leren hoe ze moeten schieten, maar om hen te leren zionistisch te zijn. Niet alleen om hun soldaten het zionistische land te laten dienen, maar om de zionistische goden te dienen. Het

Israëlische leger is een kerk van het zionisme.

Ben-Gurion noemde het zionistische leger een smeltkroes. Hij zei dat het was ontworpen “om de Joden van hun buitenlandse afval te reinigen, te verfijnen en te zuiveren.” Het klinkt meer als een revalidatiecentrum dan als een leger voor mij – en inderdaad, het is een rehabilitatie! Maar waar het Israëlische leger ons wil rehabiliteren, zouden we ons leven geven om te behouden.

Het officiële trainingshandboek van de IDF bevat lezingen over de volgende onderwerpen:

  1. Wat is het jodendom?

  2. Is het Jodendom een ​​religie, een manier van leven of een grondwet van een natie?

  3. Wat is de identiteit van het Joodse volk?

Welke zaken hebben de militairen te leren over religie? Stel je voor dat het Belgische leger bijvoorbeeld zijn soldaten zou leren over het christendom of de islam, en hen zou vertellen: “Wat je priesters je over het christendom hebben geleerd, wat je imams je over de islam hebben geleerd is helemaal fout! Wij in het leger weten wat het christendom is. “Wie in de wereld zou ooit zoiets in een leger tolereren ?! En dit is wat, vanuit een moreel perspectief, de rechten van Israël verliest om te eisen dat we dienen.

Zet voorlopig opzij, dat we in ballingschap zijn en verboden door de Torah om enige staat te hebben. Zet voorlopig het feit opzij dat we in ballingschap zijn en door de Thora verboden om oorlog tegen elke natie te voeren. Laten we nu al onze religieuze redenen om niet in het leger te dienen opzij zetten. De staat Israël heeft geen morele rechten om iemand met geweld in zijn leger op te nemen.

Als het leger van Israël slechts een militaire organisatie zou zijn, zoals het Amerikaanse leger of het Franse leger, zou hun opstelling net zo zijn als die in andere landen. Maar het Israëlische leger is niet alleen een leger. Het is een indoctrinatiekamp voor de zionistische religie. Geen enkele overheid heeft het recht, zelfs vanuit een seculier perspectief, erop aan te dringen dat hun burgers gedwongen religieuze indoctrinatie ondergaan. En dat is precies wat het Israëlische leger doet.

Zionisten! Je hebt een kerk van het zionisme geschapen en beweert dan dat al je burgers er in moeten dienen! Het excuus dat je kerk ook toevallig een leger is, maakt je gedwongen religieuze indoctrinatie niet minder afschuwelijk of walgelijk.

Laat het woord uitgaan vanaf deze tijd en plaats dat wij Joden weigeren om als schapen naar de slachting te gaan naar jullie zionistische indoctrinatiekampen!

Wij Joden hebben een gewoonte tijdens een vakantie op de laatste dagen van Sukkos, Sim’has Torah, we hebben een ceremonie waar we de Torah omringen, en we dansen er omheen in een cirkel. Ik wil graag uitleggen waarom we dat doen.

We hebben een regel: er zijn twee soorten vervolgingen tegen de Joden die de naties geprobeerd hebben om tegen ons te plegen. Eén, is vervolging tegen onze fysieke lichamen, zoals de Perzen probeerden te doen op Purim; en dan, twee, is er de vervolging tegen onze religie, zoals de Syrische Grieken probeerden te doen tijdens Hanouka. Onze reacties hierop zijn anders. Hachem beschermt het Joodse lichaam, Gd beschermt het Joodse leven, en dus wanneer ons leven in gevaar is, bidden we tot Hachem voor Hem om ons te helpen. En Hachem beschermt de Joden.

Maar wanneer de Thora in gevaar is, halen we de zwaarden tevoorschijn en vechten. Hachem beschermt de Joden maar Hij gaf ons op Har Sinai Zijn Thora, en deze Thora is een pikadon bij de Joden en het is onze verantwoordelijkheid om het te beschermen.

Dus tijdens de vakantie van Sukkos beschermde Hachem ons met Anene HaKavod. Hij omsingelde ons en beschermde ons tegen al onze vijanden. Wat kunnen we teruggeven aan Hachem? Kunnen we onze vingersen een knippenAmoud shel eysh maken om de Torah Hakedosha te beschermen ?! Kunnen we enkele woorden zeggen en eentoveren Amoud Anan om de Thora te beschermen ?! Nee! We kunnen niet. Dus hoe beschermen we de Thora?

We hebben slechts één ding om Hachem aan te bieden: Messirous Nefesh! Ons eigen leven! En dus, na de Yom Tov, waar we Hachem vieren die ons beschermt door ons te omcirkelen met Anene Hakavod, laten we Hachem zien dat we zijn Torah omcirkelen, de manier waarop Hij ons omcirkelde – met onze eigen lichamen!

Wij zijn de Anene Hakavod om de Thora te beschermen! En als een Apikores komt om de Torah aan te vallen, als de Kofrim de Thora komen kwetsen, vertellen we hen: “Als je naar de Thora wilt gaan, moet je eerst door ons heen gaan! De enige manier waarop je onze Torah Hakedosha gaat aanraken, is over onze dode lichamen! “

Je kunt ons verslaan, zionisten! Elke dag slaan ze Joden in elkaar, ze komen met hun gebalde vuisten en verwrongen gezichten, met hun stokken, te paard en te voet, en ze slaan Joden en ze kwetsen Joden. Weet je wat? Je kunt ons verslaan, je kunt ons pijn doen, je kunt ons in de gevangenis stoppen. Maar dan heb je te maken met Hachem. “Damam lo nikeisi.”

Maar als je de Thora wilt kwetsen, dan trekken we een rode lijn in het zand. En als het nodig is, trekken we die rode lijn met ons eigen bloed! We zullen je de Torah Hakedosha geen pijn doen!

Aan elke bachur zeggen we: Chazak! Wees sterk! Geef nooit je religie op. Geef jenooit op Jiddischkeit! Sta nooit toe dat iemand je tot een zionist maakt – wat het tegenovergestelde is van een Yid!

Iedere Jood die naar de gevangenis gaat omdat hij weigert zijn religie op te geven, maakt een kind Hachem! Kom bij ons en onze heilige voorouders door de geschiedenis en hand in hand om een ​​onoverbrugbare muur te creëren voor de Sefer Torah, zodat niemand het kan schaden.

Naar Hachem keren we ons om en zeggen: We beloven U dat U uw Torah in goede handen hebt gelegd. Wij beloven u, niet toe te staan ​​dat het wordt geschaad. We vertellen Hachem “Je vijanden zijn onze vijanden! Ouviskomemekha eskotas! Tachlis sinah senessim! “

En voor de staat Israël heb ik advies, constructief advies:

je hebt twee paden voor je. Je kunt alle wetten, de mazen in de wet, de voorwaarden en die shtik dieintrekken je hebt weer, die de Joden dwingt om door je indoctrinatiekampen te gaan.

Of, je tweede optie is om meer gevangenissen te bouwen. Omdat je ze nodig zult hebben.

Omdat net zoals de Joden de Torah beschermen, Hachem de Joden beschermt. En net zoals Hij ons beschermde tegen de Romeinen en de Grieken en tegen alle omdim aleinou lechaloteinou, zal Hachem ons ook beschermen tegen de zionisten. Je hebt misschien je legers en je politiediensten en je propaganda; je kunt misschien omkopen, pesten en hersenspoelen. Maar aan onze kant is alles van de joodse geschiedenis. Aan onze kant is elke Jood die ooit mosseir was, nefesh al kiddush Hachem. Aan onze zijde is de Ribono shel olam.

En tegen zo’n macht maak je geen schijn van kans.

Messages récents

Voir tous

Onze missie

Het relatief nieuwe concept van het zionisme begon slechts ongeveer honderd jaar geleden en sinds die tijd heeft het Torah-ware-jodendom...

Commentaires


bas de page